Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli, kış mevsiminin en tatlı sürprizlerinden biridir. Parlak turuncu rengiyle sofralara canlılık katan bu reçel, balkabağının doğal tatlılığı ile şekerin mükemmel uyumunu sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker ve suyu kaynatın. Küçük küp doğranmış balkabağını ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek yaklaşık 30 dakika kaynatın. Limon kabuğu, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyip, bir-iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tarçını çıkarın. Ilındığında servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL