Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli Tarifi: Kahvaltı Sofralarınıza Doğal ve Lezzet Dolu Bir Dokunuş! Taptaze böğürtlenlerle hazırlanan bu enfes reçel, yoğun meyve aroması ve kıvamıyla güne tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Böğürtlenleri iyice yıkayın ve süzün. Geniş bir tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ilave edin. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin.

  • 2

    Ertesi gün tencereyi orta ateşte ısıtmaya başlayın, kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin.

  • 3

    Reçelin kıvamı koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Bu süreç genellikle 30-45 dakika sürer.

  • 4

    Kıvamı koyulaşan reçeli sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...