Çilek Reçeli Tarifi
Vişne,dut,nar ya da erik reçeli size göre değil mi? O zaman çilek reçeli tarifi yüzünüzü güldürecek. Bir gece önceden ayarlamanız gereken malzemeleriyle Çilek Reçeli nasıl yapılır? Detaylar...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çilekleri temizleyip üzerine toz şeker ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dakika kaynatın. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.
-
2
Reçel daha sıcakken konserve kavanozlarına pay edin. Kapağını (kapak mutlaka yeni olmalı) kapatın. Kavanozu ters olarak koyun ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL