Böğürtlen Reçeli
Böğürtlen Reçeli Tarifi: Kahvaltı Sofralarınıza Doğal ve Lezzet Dolu Bir Dokunuş! Taptaze böğürtlenlerle hazırlanan bu enfes reçel, yoğun meyve aroması ve kıvamıyla güne tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Böğürtlenleri iyice yıkayın ve süzün. Geniş bir tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ilave edin. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin.
-
2
Ertesi gün tencereyi orta ateşte ısıtmaya başlayın, kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin.
-
3
Reçelin kıvamı koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Bu süreç genellikle 30-45 dakika sürer.
-
4
Kıvamı koyulaşan reçeli sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin.