Yumurtalı Siyah Ekmek

Yumurtalı Siyah Ekmek

Daha önce siyah ekmeği denemeyenler!!!, hem görsel hem de lezzet olarak harika bir tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Siyah ekmek için ılık suyun içine mayayı koyup üzerini bir bezle örterek 5 dakika aktive olmasını için dinlendirin. Derin bir kaba un, aktif karbon ve tuzu alıp, mayalı suyu yavaş yavaş una yedirerek karıştırın.
  • 2
    Hamur karıştıkça karbonun etkisiyle siyah renk alacaktır. İyice yoğurup pürüzsüz hale getirin. Üzerini streç filmle kaplayıp, mutfak havlusu ile sarın.
  • 3
    Mutfağın sıcak bir yerinde 1 saat mayalanması için dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan elma büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlak şekil verin.
  • 4
    Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tekrar üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Isıya dayanıklı bir kaba su koyup onu da fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin.
  • 5
    Fırından alıp, üzerilerini mutfak havlusu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra enlemesine ikiye kesip kenara alın. Yumurtalı karışım için kıyma ve zeytinyağını bir tavaya alıp kavurun.
  • 6
    Pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaları ilave edip karıştırarak pişirin. Ekmeklerin içlerini hafifçe çıkarıp, yumurtalı karışımın yarısını içlerine pay edin.
  • 7
    Üzerlerine dilimlenmiş domates koyup, kalan yumurtalı karışımları domateslerin üzerine koyun ve servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...