İncir Reçeli

İncir Reçeli

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle incir reçeli...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İncirleri yıkayın. Geniş bir tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin.

  • 2

    Ertesi gün tencereyi ocağa oturtup, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tarçını da içine atarak 25-30 dakika daha pişirin. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın.

  • 3

    Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip, karıştırın ve ocağın altını kapatın.

  • 4

    Reçeli sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...