İncir Reçeli

Malzemeler
Yapılışı
-
1
İncirleri yıkayın. Geniş bir tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin.
-
2
Ertesi gün tencereyi ocağa oturtup, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tarçını da içine atarak 25-30 dakika daha pişirin. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın.
-
3
Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip, karıştırın ve ocağın altını kapatın.
-
4
Reçeli sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
-
5
Ekmek üzerine dilediğiniz peyniri sürün. Reçel ilave edip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL