Dilimlediğiniz kayısıyı derin bir tencereye alıp, üzerine şekeri ekleyin. Kayısılar suyunu bırakana dek yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Bu sırada bademi bir kasenin içerisine alıp, üzerine iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. 30 dakika bekletin. Ardından suyunu süzüp kabuğunu soyun.
Tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Kayısı yumuşayıp, karışım şerbet haline gelene kadar pişirin.
Tencereye limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Reçele tereyağı ve bademi ilave edin. Hafifçe karıştırın ve ocaktan alın. Reçeli sıcakken kavanozlara pay edin. Soğuduktan sonra ağzını kapatarak güneş almayan bir ortamda muhafaza edin. Dilediğiniz şekilde servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.