Şeftali Marmeladı

Şeftali Marmeladı

Pratik hazırlanışı ve renkli tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak şeftali marmeladı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeftaliyi yıkayın. İkiye kesip çekirdeğini çıkartın. Derin bir tencerenin içerisine aktarın. Tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.

  • 2

    Bu sırada bademi bir kasenin içerisine alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su dökün. 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda suyunu süzüp kabuklarını soyun.

  • 3

    Yumuşayan şeftaliyi tencerenin içerisinde blender ile tamamen püre kıvamına gelene kadar çekin. Üzerine şekeri ekleyip, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Şeker eriyip, tüm malzeme bütünleşince ocağın altını kapatın.

  • 4

    Bademi marmeladın içine ekleyip, karıştırın. Marmelat sıcakken kavanoza doldurun. Ağzını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...