Şeftali Marmeladı

Pratik hazırlanışı ve renkli tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak şeftali marmeladı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeftaliyi yıkayın. İkiye kesip çekirdeğini çıkartın. Derin bir tencerenin içerisine aktarın. Tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.

  • 2

    Bu sırada bademi bir kasenin içerisine alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su dökün. 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda suyunu süzüp kabuklarını soyun.

  • 3

    Yumuşayan şeftaliyi tencerenin içerisinde blender ile tamamen püre kıvamına gelene kadar çekin. Üzerine şekeri ekleyip, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Şeker eriyip, tüm malzeme bütünleşince ocağın altını kapatın.

  • 4

    Bademi marmeladın içine ekleyip, karıştırın. Marmelat sıcakken kavanoza doldurun. Ağzını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.