Süt Reçeli

Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Evde yapmak isterseniz de tarifi oldukça kolay işte süt reçeli tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte hafifçe karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ocaktan alıp karbonatı birkaç kaşık sıcak sütle karıştırarak tencereye ekleyin.

  • 2

    Ardından karıştırmaya devam edin. Bu aşamada süt kabaracaktır. O sebeple karbonatı ekleme işlemini ocakta yapmamanız ve sürekli karıştırmanız önemlidir.

  • 3

    Tencereyi yeniden ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sütün dibinin tutmaması için her 10-15 dakikada bir karıştırın. Süt önce açık sarıya, daha sonra da açık kahverengiye dönecektir.

  • 4

    Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 saat daha 5 dakikada bir karıştırarak pişirin. Sütünüz önce karamel sonra da koyu bakır rengine döndüğünde ve kıvamı koyulaştığında, reçeliniz olmuş demektir.

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...