Süt Reçeli
Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Evde yapmak isterseniz de tarifi oldukça kolay işte süt reçeli tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte hafifçe karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ocaktan alıp karbonatı birkaç kaşık sıcak sütle karıştırarak tencereye ekleyin.
-
2
Ardından karıştırmaya devam edin. Bu aşamada süt kabaracaktır. O sebeple karbonatı ekleme işlemini ocakta yapmamanız ve sürekli karıştırmanız önemlidir.
-
3
Tencereyi yeniden ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sütün dibinin tutmaması için her 10-15 dakikada bir karıştırın. Süt önce açık sarıya, daha sonra da açık kahverengiye dönecektir.
-
4
Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 saat daha 5 dakikada bir karıştırarak pişirin. Sütünüz önce karamel sonra da koyu bakır rengine döndüğünde ve kıvamı koyulaştığında, reçeliniz olmuş demektir.
-
5
Sterilize ettiğiniz cam kavanozlara aktarıp buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri