Arpacık Soğanlı Kuzu İncik Mercimek Salatası ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 İncikleri 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, 10-15 dal kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ile marine edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzeri kapalı olarak bir buçuk saat pişirin. 2 Mercimeği yıkayıp, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Kıyılmış kırmızı biber, yeşil biber, soğan, domatesve kıyılmış 5-6 dal maydanoz ile karıştırın. Ayrı bir yerde sirke, hardal ve kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağınıçırpın. Daha sonra mercimekle karıştırın. İki adet küçük boy çember kalıbı, iki adet servis tabağınayerleştirin. Mercimekli karışımı içlerine pay edin ve kalıbı çıkarın. 3 Demiglace sos, arpacıksoğan tencereye alın. Kaynatarak çektirin. 4 Kuzu incikleri patates püresinin üzerine yerleştirin. Tabağı dilediğiniz şekilde süsleyip, arpacık soğanlı sos ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL