Bıldırcın Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DOMATES sos için rendelenmiş sarmısak ve soğanı zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş domates ve kıyılmış fesleğeni ekleyip, tuz ve karabiberi katın. Su ilave edip, 30 dakika pişirin. Temizlenmiş bıldırcınları yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağı ve tereyağını tavaya alın. Isınınca bütün haldeki sarmısak ve arpacık soğanları ekleyip, 1 dakika soteleyin. Mantar ve doğranmış biber ilave edin. Bıldırcınları una bulayıp, tavaya alın. Rengi dönene kadar çevirerek pişirin. Kemik veya sebze suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Tavadaki tüm malzemeyi güveç kabına ya da ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine domates sos ve soya sosu gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...