Bıldırcın Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DOMATES sos için rendelenmiş sarmısak ve soğanı zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş domates ve kıyılmış fesleğeni ekleyip, tuz ve karabiberi katın. Su ilave edip, 30 dakika pişirin. Temizlenmiş bıldırcınları yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağı ve tereyağını tavaya alın. Isınınca bütün haldeki sarmısak ve arpacık soğanları ekleyip, 1 dakika soteleyin. Mantar ve doğranmış biber ilave edin. Bıldırcınları una bulayıp, tavaya alın. Rengi dönene kadar çevirerek pişirin. Kemik veya sebze suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Tavadaki tüm malzemeyi güveç kabına ya da ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine domates sos ve soya sosu gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.