PATLICANLARI soyup ortadan ikiye bölün. İçlerini bıçakla oyarak çanak şeklini verin ve her patlıcandan iki adet çanak elde edin. Patlıcanları, acılığının gitmesi ve kararmasını önlemek için tuzlu suyla doldurduğunuz derin bir kaba alın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip, etleri kuvvetli ateşte kavurun. Biberleri incecik doğrayın. Domatesleri de küçük küpler halinde doğrayın. Etler iyice kavrulduktan sonra, içine sivri biberleri, doğranmış domateslerin yarısını ve tuzu ekleyin. Eti özelliğine göre ya domatesler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilir, ya da 1-2 çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu tamamen çekene kadar pişirebilirsiniz. Patlıcanları, şekillerini bozmayacak şekilde sıkarak sudan çıkarın. Kağıt havluyla kurulayın. Kızgın yağda 1-2 dakika, rengi dönene kadar kızartın. Delikli bir kepçeyle yağdan alıp, kağıt havlu üzerinde süzdürün ve bir fırın kabına yerleştirin. İçlerine, kavurduğunuz etli harcı doldurun. 1 su bardağı sıcak su ve kalan domatesleri üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Bu arada patlıcanları fırına verdikten sonra, beşamel sosu hazırlayın. 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarini eritip, unu üzerine ilave edin ve unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Sütü azar azar kavurduğunuz una ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan indirin. Fırına koyduğunuz patlıcan çanaklarının üzerine 15 dakika sonra, hazırladığınız beşamel sosu yayın. Kaşar peynirini sosun üzerine ekleyin. Çanakların en üstüne kırmızıbiber serpip yeniden fırına verin. 15 dakika daha pişirin. Kabağı boylamasına incecik kesin. Kaynar suya batırıp çıkartın ve tabağı, şekillendirdiğiniz kabaklarla süsleyip servis yapın.