Çömlek Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bamyaları temizleyip limonlu suda 15 dakika bekletin. Patlıcan vem kabakları iri küp şeklinde doğrayın.
    Patlıcanların acı suyunun gitmesi için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanları halka doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Orta boy kapaklı bir güvecin dibine korukların yarısını yerleştirin. Sonra sırasıyla eti, soğanı, patlıcanı, kabağı, bamyayı ve sarımsakları koyun. Tuz ve baharatları üzerine serpin. Kalan korukları üzerine koyun. Tereyağını eritip, sebzelerin üzerine gezdirin. Koruk suyu ya da sirkeyi de sebzelere ilave edin. Güvecin kapağını kapatın. Unu küçük bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında
    bir hamur hazırlayın. Hamurla güvecin kapağının ağzını sıvayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.