Damla Sakızlı Kapama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tencereye alıp erittikten sonra, dövülmüş sarmısakları ve arpacık soğanları pembeleşene kadar kavurun. Eti tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Unu üzerine serpip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karıştırmaya devam ederek suyu ilave edin ve orta ateşte bir buçuk saat pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca tuz, damla sakızı ve tozşekeri ekleyin. Daha sonra sırasıyla, irice doğradığınız havuç, kereviz, taze soğan ve patatesi tencereye ilave edin. Sebzeler yumuşayınca üzerine irice kıyılmış marul ve pazıyı ekleyin. 10 dakika pişirip ocağı kapatın. Yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL