Dana Kaburga Küşneme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABURGALARI derin bir fırın kabına koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, tane karabiber ve defne
    yapraklarını ilave edin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında etler
    iyice yumuşayana kadar pişirin. Havuç, kabak, kereviz sapı, kırmızı ve sarı biberi küp doğrayıp, ayrı ayrı
    hafifçe haşlayın. Daha sonra 2 çorba kaşığı sıvıyağda birlikte sote edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğradıktan sonra bir kaba alın. Kalan 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp, sarmısakları bir-iki çevirin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin. Biber kavrulunca domatesi
    katın. Bir-iki dakika sonra patlıcanı ilave edin. Orta ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Kaburgaları pişirdiğiniz kapta kalan suyu bir tavaya alıp, 10 dakika ağır ateşte pişirerek sos haline getirin. Patlıcan küşneme ve sote sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine kaburgaları yerleştirin. Sosu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.