KABURGALARI derin bir fırın kabına koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, tane karabiber ve defne
yapraklarını ilave edin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında etler
iyice yumuşayana kadar pişirin. Havuç, kabak, kereviz sapı, kırmızı ve sarı biberi küp doğrayıp, ayrı ayrı
hafifçe haşlayın. Daha sonra 2 çorba kaşığı sıvıyağda birlikte sote edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğradıktan sonra bir kaba alın. Kalan 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp, sarmısakları bir-iki çevirin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin. Biber kavrulunca domatesi
katın. Bir-iki dakika sonra patlıcanı ilave edin. Orta ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Kaburgaları pişirdiğiniz kapta kalan suyu bir tavaya alıp, 10 dakika ağır ateşte pişirerek sos haline getirin. Patlıcan küşneme ve sote sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine kaburgaları yerleştirin. Sosu gezdirip servis yapın.