Dana Yahni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MARGARİNİ tencerede eritip, eti ilave edin. Etler suyunu salıp, yeniden çekene kadar soteleyin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha soteleyin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra sıcak et suyunu ekleyip, unu etlere yedirene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerede oluşan köpüğü, tahta kaşıkla alıp, atın. Ocağın altını kısın. Etler yumuşayana tek yaklaşık 1 saat pişirin. Etleri süzüp temiz bir tencereye aktarın. Tenceredeki etlerin suyunu tel süzgeçten geçirip, etlere ilave edin.
    Kabukları temizlenmiş arpacık soğanları 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Ayrı bir yerde mantarları kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Arpacık soğan, mantar ve doğranmış havuçları ete ilave edip, 45 dakika kısık ateşte pişirin.
    Yumurta sarısı ile kremayı iyice çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 çorba kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Hazırladığınız bu terbiyeyi, sürekli karıştırarak yahniye ekleyin. Limon suyunu ilave edip, ocağın altını kapatın.
    Kerevizi 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Kereviz dilimlerini 1 su bardağı sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Dana yahniyi kızarmış kerevizlerin üzerine pay edin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...