Taç Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İki ayrı bütün pirzola kalemlerinin aralarını bıçak yardımıyla hafifçe kesin. Daha sonra bütün pirzolayı el ile bitiştirip son iki kalemi ip yardımıyla bağlayın. Kalan pirzolayı da aynı şekilde hazırlayın. Sos malzemelerini karıştırıp pirzolaları iyice ovun. Sıcak su konulmuş büyükçe iki tencereye 1'er tabak oturtup ocağa alın. Suya temas etmeyecek ve buharda 4 saat pişecek şekilde pirzolaları yerleştirip kapakları kapatın. 4 saat boyunca suyunu kontrol ederek en kısık ateşte benmari usulü pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...