1 demet pazı yaprağı
1/4 su bardağı pirinç
300 gram dana kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
1 adet ince doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 dal kıyılmış maydanoz
1 tutam kuru nane, tuz, karabiber
DOMATES SOS İÇİN:
600 gram küp doğranmış domates
100 gram yemeklik doğranmış soğan
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 dal fesleğen
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tutam toz şeker
tuz, karabiber
Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynayan suya atıp 30 saniye beklettikten sonra alın. Sudan geçirip süzün. İç malzeme için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Pazı yaprakları büyükse ikiye bölün. 1 adet pazı yaprağını düz bir zemine serip üzerine iç harçtan koyarak sarın. Malzeme bitene dek işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pirinç yumuşayana dek pişirin. Domates sos için zeytinyağını tencereye alıp soğanı ve sarımsağı pembeleşene dek kavurun. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip ağır ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Blenderden geçirip sarmaların üzerine gezdirerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.