Ramazan Pideli Köfteli İskender

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Köfte için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun. Harcı streç filme sıkıca sarın ve dondurucuya yerleştirin. Donduktan sonra, 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tereyağında kızartın. Aynı tavada biberleri de kızartıp kenara alın. Sos için tereyağını eritip salçayı kekikle beraber kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyip karıştırın. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Pideleri ısıtıp 2-3 cm büyüklüğünde doğrayın ve tabaklara paylaştırın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Sos gezdirin ve biberleri ekleyip yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...