Etli Gevrek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEMİKLİ eti bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su, yeteri kadar tuz ekleyip, etler kemiklerinden ayrılacak hale gelene dek pişirin. Etler pişince tencereden alıp, eti kemiğinden ayırın ve etleri elle iyice parçalayıp, didikleyin. Daha sonra bir tavaya yağın yarısını alın. İçine didiklenmiş etleri ve karabiberi ilave edip, et kızarana dek kavurun. Kavrulmuş etleri ocaktan alın. Üzerine kekik serpip, kapalı olarak bekletin. Ayrı bir yerde unu ve tuzu karıştırın. Azar azar suyunu ekleyerek, ele yapışmayan hamur hazırlayın. Hazırlanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp börek yufkası inceliğinde açın. Bu yufkaları sacta ya da teflon tavada pişirin. Bir sofra bezinin üstünde kuruyana dek bekletin. İyice kuruyan yufkaları elle küçük parçalara ayırın. Ayrı bir tavaya veya tencereye kalan yağın yarısını alın ve elle kırılmış yufkaları içine atın. Daha sonra kızarana dek kavurun. Kenarda bekleyen etleri de ilave edip, hepsini birlikte 5-6 dakika daha kavurun. Üzerine kekik ve etin suyundan 2 çorba kaşığı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.