Fırında Kuzu Kafes

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KUZU kafesi kalın yağ tabakası üzerinde kalacak şekilde düz bir kaba alın. Biberiye, karabiber, ezilmiş kabuklu sarmısak ve zeytinyağı ekleyip, bir gece marine edin. Kızdırılmış tavada 5 dakika sote edip, fırına alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika sıcak ortamda dinlendirin. Kırmızı şaraplı kızılcık marmeladı için şarabı tencereye alın. Kısık ateşte yarı yarıya çekene dek kaynatın. Kızılcık marmeladı ekleyip, koyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin. Taze baharatlı patates ezmesi için patatesleri haşlayın. Kabuklarıyla birlikte gelişigüzel doğrayın. Ayrı bir yerde adaçayı, biberiye, ezilmiş kabuklu sarmısak, karabiber, tereyağı ve zeytinyağını iyice soteleyip ocaktan alın. Süzüp, yağın içine patates ekleyin ve çatal yardımıyla ezin. Kuşkonmaz için sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuşkonmazı rengi dönene dek soteleyin. Kuzu kafesi dilimleyip, servis tabağına alın. Yanına patates ve kuşkonmaz yerleştirin. Üzerine marmelat gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.