Portakallı Ördek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Butları güvece yerleştirip, üzerine zeytinyağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3 saat pişirin. Portakallı sos için 1 adet portakalın suyu, rendelenmiş kabuğu, bal, nişasta, tavuk bulyon ve suyu karıştırın.
Tavuk bulyonu iyice ezip, ocağa oturtun ve kaynayana dek pişirin. Ördeği ocaktan alıp, fırına dayanıklı cam bir kaba koyun. Her tarafını tuzlayıp,üzerine portakallı sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL