Hırçikli Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    öncelikle yarım lahanayı ikiye bölerek kaynayan suda 10 dk kadar haşlıyoruz. diğer taraftan içini hazırlıyoruz. içi için bulgur, kıyma, margarin,tuz, pul biber ve ince kıyılmış reyhan derince bir kapta su yardımıyla yoğrulur.ayrı bir kapta ise domates, soğan ve biber yemeklik doğranır.tencerenin en altına lahananın köklerini yerleştirdikten sonra, lahanayı ufak ufak iç malzemeyle doldurup sıkarak dizeriz. bir sıra dolamdan sonra bir sıra diğer soğan, biber ve domatesli malzemeden sereriz. bu şekilde bir sıra dolma, bir sıra harç, malzeme bitene kadar devam ederiz. malzeme bittikten sonra az suyla önce gür sonra kısık ateşte 45 dk kadar bulgur pişene kadar pişmeye bırakırız. piştikten sonra tabakların üzerine 2 çorba kaşığı kadar kızdırılmış tereyağı dökerek servis yaparız.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.