Kardala

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hamurları arkalı önlü pişirin. Diğer tarafta kuzu gerdanı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra elinizle didin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. Salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Didilmiş etleri, tuz, karabiber ve kesmeşekeri ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Harcı hamurların arasına yayın ve üst üste koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...