Buğdayı iyice yıkayın. Geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğan, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın. Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün. Gerdan suyunu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapın. Buğdayı ilave edin. Tahta kaşıkla ara ara karıştırarak kısık ateşte buğdayı pişirin. Gerekirse su ilave edin. Ayıkladığınız et parçalarından üzerinin süsü için ayırın. Kalanını buğdaya katın. Tahta kaşıkla arada bir karıştırın. Koyulaşınca ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Süs için ayırdığınız etleri yerleştirin. Tereyağında kızdırdığınız kırmızıbiberi keşkeğin üzerinde açtığınız minik çukurlara dökün.