Kestaneli Dana Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğan ve sarmısakları soyun. Sarmısak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasedeki karışıma ilave edip, üzerini streç filmle kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Margarini küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu
    çıkarıp kestane şekerini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.