Sofra
Ege otlarının belki de en ünlülerinden biridir şevketi bostan. Bir lezzet ve şifa deposu olarak bilinen şevketi bostan ile yapabileceğiniz kuzu etli şevketi bostan tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram şevketi bostan

    Yarım limonun suyu

    300 gram parça doğranmış kuzu eti

    Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    12 adet arpacık soğan

    2 su bardağı sıcak su

    1 tatlı kaşığı tuz

    TERBİYE İÇİN

    1 tatlı kaşığı un

    Yarım limonun suyu

Şevket-i bostanları temizleyip irici doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kuzu etini yayvan bir tencereye koyun, önce yüksek ısıda eti çevirin. Karabiber ve kimyonu ekleyip kısık ısıda et suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı ve soğanları katıp soteleyin. Şevketi bostanın suyunu iyice süzdürüp tencereye ilave edin. Sıcak su ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ısıda 30 dakika pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Terbiye için un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Şevketi bostanın suyundan 1-2 kepçe alıp ekleyin ve karıştırın. Terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak yemeğe ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.