Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı Enginar Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarların orta göbeği kopartılır ve tüğleri iyice gidene kadar gerekirse bir kaçık yardımıyla temizlenir. Temizlenen enginarlar limonlu su dolu bir çukur kabın içine atılır.(Renkleri bu şekilde kararmaz.) Ayrı bir tavada kıyma ve soğanlar kavrulur . Kavurma işi bitince ,ince doğranmış maydanozlar ve pirinç içine eklenir. Malzemeler birbirine karışınca ocağın altı kapatılır. Bu malzeme 6 tane enginarın içine bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtılır. Enginarlar derin bir tencereye dizilir.İçine enginarların yarı seviyesine gelecek kadar ,salçalı tuzlu su ilave edilir ve pişirilir.(Normal dolma pişirme süresi yeterlidir.)Piştikten sonra üzerine yarım limon sıkılır.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...