Kuzu Haşlama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu kolunu büyükçe bir tencereye alın. Soğanı yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye ekleyin. Yüksek ateşte, et suyunu bırakmadan, çevirerek kızartın. Et kızarınca başka bir tencereye alın. Tencereye salça, tane karabiber ve kalan tereyağını ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip orta hararetli ateşte 1 saat kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ayarlayın. Garnitür için sebzeleri temizleyip parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp kızdırın. Sebzeleri ekleyin. Tavayı sallayarak sebzeleri soteleyin. Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine eti yerleştirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...