Pastırmalı Köfte Kapama
Pastırmayla yapabileceğiniz lezzetli bir ana yemek tarifi arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. İftar sofralarına yakışacak tarifiyle Pastırmalı Köfte Kapama tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymaları, fıstığı, ince doğranmış mantarı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, ufalanmış bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatları geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Ortası delik ve derin olmayan bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Pastırmaları kalıbın kenarlarından hafif sarkacak şekilde ve tüm kalıbı kaplayacak biçimde içine yerleştirin. Hazırladığınız köfte harcını pastırmaların üzerine sıkıca bastırarak yerleştirin. Kenarlardan sarkan pastırmaları harcın üzerine kapatın. Kalıbın üst kısmını pişirme kağıdı ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra 10 dakika daha fırında bekletin. Dilimleyip dilediğiniz şekilde süsleyin ve damak zevkinize göre domatesle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri