Patlıcan Dizme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Ortalarına bıçak ile yarıklar açıp tuzlu suda bekletin. Soğanı ince kıydıktan sonra kıymayla yoğurup buzdolabında 2 saat bekletin. Dinlenen kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada az yağda yarı yarıya kızartın. Suda beklettiğiniz patlıcanları kağıt havlu ile iyice kurulayın. Halka şeklinde doğrayın ve az yağda yarı yarıya kızartın. Daha sonra bir fırın kabına bir köfte bir patlıcan olacak şekilde malzemeleri diklemesine ve yan yana dizin. Salçayı sulandırıp baharatlarla tatlandırdıktan sonra köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.