Patlıcanları alacalı soyup, parmak büyüklüğünde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp, sudan geçirin ve kurulayın. Daha sonra sıvı yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını çektirdikten sonra bir fırın kabına yerleştirin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine eti ekleyin. Birkaç dakika kavurup, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış 5 adet domatesi katın. Toz şekeri serpin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Gerekirse su ilave ederek kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Etli karışımı patlıcanın üzerine dökün. Kalan domatesleri dilimleyip etin üzerine yerleştirin. Sivri biberleri de ikiye bölüp, üzerine ekleyin. Salçayı 2 su bardağı sıcak suda açıp, tuz ekleyin. Daha sonra yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.