Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzunu ilave edin. Yoğurma işlemini yaparken, elinizi arasıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun. Bu arada iç malzeme için, soğanları yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Biraz kavrulduktan sonra dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra ocaktan indirip soğutun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç malzemeyi pay ederek yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp, köfteleri toparlayın. Sıcak su dolu tencereye köfteleri koyun ve 15-20 dakika haşlayın. Bu arada bir kapta, dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve pulbiberi karıştırıp sos hazırlayın. Pişen köfteleri servis tabağına aktarın ve üzerlerine sosu gezdirip servis yapın.