Sutolya (Pazı Sarması)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Düdüklü tencereye kemik, et ve defne yaprağını koyun. Su ilave edip, kaynatın. Ayrı bir yerde, kaynayan suda sutolyayı haşlayın. Bir kase içine, kıyma, yıkanmış pirinç, soğan, haşlanmış yarma mısır, tereyağı, sıvıyağ, nane, maydanoz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon koyun. Salça ve 1 paket toz bulyonu ekleyin ve yoğurun. Haşlanmış sutolyaları, hazırladığınız içle sarın. Tencereye, bir tarafı açıkta kalacak biçimde yerleştirin. Başka bir tencerede arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağında sote yapın. Haşlanmış et, fasulye ve mısır ilave ederek karıştırın. Tencerenin açıkta kalan kısmına, hazırladığınız garnitürü ekleyin. Üzerini pazı yaprakları ile örtün. Et suyundan 1.5 su bardağı ayırıp, içinde 2 paket toz bulyonu eritin. Karışımı sarmaya ilave edin. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Limon, maydanoz ve domatesle süsleyin. Yoğurt ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.