Taze Zencefilli ve Hurmalı Kuzu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    PATLICAN ve kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Renkli biber ve yeşil domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Mısırözü ve tereyağını bir tencereye alın. Kuşbaşı kuzu etini tencere alıp pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen etleri, yağını süzerek tencereden alın. Aynı yağda arpacık soğanları pembeleştirin. Üzerine mısır unu ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Üzerine ikiye bölünmüş hurma, sebzeler ve suyu ekleyin. İlk kaynadığında karışımın üzerindeki köpüğü alın. Rendelenmiş zencefili ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce yeşil domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...