Yoğurtlu Kuzu Eti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.
    Etin rengi hafif kahverengi olunca, üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Et iyice yumuşayana dek ve arada bir suyunu kontrol ederek pişirin (su azalırsa üzerine sıcak su ekleyin. Kalan su koyu kıvamlı olmalı). Bu arada küçük doğranmış ekmek
    dilimlerini tepsiye koyup, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt, dövülmüş
    sarmısak ve ince kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Servis
    tabağına önce sarmısaklı, dereotlu yoğurdu koyup, üzerine et dilimlerini ve etin üzerine de kızarmış ekmekleri yerleştirin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.