Ev Yapımı Boza
Türk geleneğinin vazgeçilmezi olan Boza Sofra ile evlerde. Kış aylarında Sofra ile güzel Boza'ınza ulaşın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulgur ve pirinci yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin.
-
2
Mayayı 1 kahve fincanı ılık su ile karıştırın. İyice eriyen bulgur ve pirinç karışımına şekeri ekleyip karıştırın. Bu aşamada toz şeker karışımı sulandıracaktır.
-
3
10 dakika kadar karıştırarak ocağın üzerinde tutun. Ocaktan alıp blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin ve ılınmaya bırakın.
-
4
Mayayı eklemeden önce karışımın içine parmağınızı batırın ve sekize kadar sayın. Eğer ısıya dayanabiliyorsanız karışım mayayı eklemek için ideal ısıda demektir.
-
5
Mayayı ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın. Geniş bir kasenin üzerine tel süzgeç yerleştirin ve boza karışımını süzün.
-
6
Bozayı şişelere doldurarak oda ısısında 2 gün mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda mayalanan ve hafifçe ekşiyen bozayı 2-3 gün buzdolabında muhafaza ederek tüketebilir, leblebi ve tarçınla birlikte servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri