Şıra Tarifi

Şıra Tarifi

Yemeklerinizin yanına yakışacak farklı bir seçenek! Üzümün şifalı içeriğinden yararlanmak için bu tarifi deneyin...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Üzümün sapları üzerinde kalacak şekilde yıkayıp süzün ve bıçakla incecik kıyın veya mutfak robotunda biraz suyla kabaca çekin.

  • 2

    Ardından cam bir kavanoza alıp üzerine suyu ekleyin. Üstünü pamuklu bir bezle örtün. Serin, karanlık ve havadar bir yerde 3 gün bekletin.

  • 3

    3 günün sonunda kavanozdaki suyun rengi pembeleşir, üzümün tadını alır, içinde minik gaz kabarcıkları oluşur, biraz da mayhoşlaşır.

  • 4

    Bu suyu süzüp içebilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına kaldırın, 2 gün daha kullanabilirsiniz. Daha sonra tadı değişir ve şıra vasfını kaybeder.

    Aşçı Arzu Aygen

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...