Şıra Tarifi
Yemeklerinizin yanına yakışacak farklı bir seçenek! Üzümün şifalı içeriğinden yararlanmak için bu tarifi deneyin...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümün sapları üzerinde kalacak şekilde yıkayıp süzün ve bıçakla incecik kıyın veya mutfak robotunda biraz suyla kabaca çekin.
-
2
Ardından cam bir kavanoza alıp üzerine suyu ekleyin. Üstünü pamuklu bir bezle örtün. Serin, karanlık ve havadar bir yerde 3 gün bekletin.
-
3
3 günün sonunda kavanozdaki suyun rengi pembeleşir, üzümün tadını alır, içinde minik gaz kabarcıkları oluşur, biraz da mayhoşlaşır.
-
4
Bu suyu süzüp içebilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına kaldırın, 2 gün daha kullanabilirsiniz. Daha sonra tadı değişir ve şıra vasfını kaybeder.
Aşçı Arzu Aygen
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL