Pancar Kvass

Pancar Kvass

Doğanın renkli detoksu: Pancar Kvass! Her yudumda geleneksel lezzet ve modern sağlık dokunuşunu hissedin canlılık, enerji ve doğal beslenmenin sırrı sofralarınızda.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pancarları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından yaklaşık 2-3 cm'lik küpler halinde doğrayın.

  • 2

    Yıkayıp kuruladığınız cam kavanozun içine doğradığınız pancarları yerleştirin.

  • 3

    Pancarların üzerine defne yaprağını ekleyin. Defne yaprağı, hoş bir aroma katacaktır.

  • 4

    Başka bir yerde suyun içine kaya tuzunu ilave edin ve tamamen çözülene kadar karıştırın. Çözülen tuzlu suyun içine 1 dilim bayat ekmek kabuğunu elinizde ufalayarak ekleyin ve karıştırın.

  • 5

    Hazırladığınız tuzlu suyu, pancarların üzerini tamamen kaplayacak şekilde kavanoza dökün. Pancarların suyun altında kalması önemlidir. Eğer pancarlar suyun üzerine çıkıyorsa, temiz bir ağırlık ile bastırarak suyun altında kalmasını sağlayın.

  • 6

    Kavanozun üzerini temiz bir bez veya tülbentle örtüp ağzını lastikle sıkıca sabitleyin. Bu şekilde 2-5 gün arasında oda sıcaklığında bekletin. Her gün kontrol edin; suyun yüzeyinde beyaz bir tabaka oluşursa, o tabakayı kaşık yardımıyla alın.

  • 7
    Fermentasyon süresi tamamlandıktan sonra, kvass'ı temiz bir süzgeç yardımıyla başka bir şişeye süzün. Pancarları tekrar kullanmak isterseniz, yeniden kvass yapabilirsiniz. Süzdüğünüz kvass'ı buzdolabında saklayın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...