Bamya Turşusu
Turşu, yaşanan coğrafyanın iklimine, o iklimde yaşayan toplulukların geleneklerine göre tatlı, ekşi ve tuzlu olarak değişiklik gösterse de tıpkı ekmek gibi dünyanın ortak lezzet haritasındaki yerini korur. Sizler için farklı lezzetiyle denemek isteyeceğiniz Bamya Turşusu tarifini hazırladık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
4 adet yarım litrelik cam kavanoz ve kapaklarını kaynar suda 10 dakika kaynatın. Karabiber, hardal tohumu, yenibahar, sarımsak, kırmızı biber ve dereotunu kavanozlara pay edin. Üzerlerine yıkanıp sapları biraz kesilmiş bamyaları yerleştirin.
-
2
Orta boy bir tencerede su, sirke ve tuzu kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz eriyene kadar karıştırın ve bamyaların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir ortamda 2 hafta dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri