Ekmek için mayayı ılık suda ezip, 5 dakika bekletin. Toz şeker, tuz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
2 Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. 3 parça hamuru tezgah üzerinde merdane ile 10 cm genişliğinde açın. 1 parçasının üzerine 1 yemek kaşığı marmelat sürüp, böğürtlenin üçte birini serpin ve rulo yapın.
Açtığınız hamurların kalan 2 parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 6 parça sade hamuru, böğürtlen koyduklarınızla aynı uzunlukta olacak şekilde elinizle yuvarlayarak rulo yapın.
3 Böğürtlen koyduğunuz bir parça hamuru düz bir zemine alın. Her iki yanına sade birer parça hamur koyup, üst kısımlarını elinizle bastırarak birleştirin ve saç örgüsü şeklinde örün.
4 Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için bu şekilde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.