Kurutulmuş Domatesli Ekmekçikler

Kurutulmuş Domatesli Ekmekçikler

Kurutulmuş domatesli ekmekçikler, Akdeniz esintilerini sofralarınıza taşıyan, aromatik ve lezzet dolu küçük ekmeklerdir. Hamurun içine eklenen kurutulmuş domatesler, ekmekçiklere yoğun ve hafif tatlımsı bir aroma kazandırır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurutulmuş domatesleri yumuşatmak ve tuzundan arındırmak için sıcak suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesle birlikte tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun.
  • 2
    Üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda hacmi iki misli olana kadar bekletin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • 3
    Yarım saat bu şekilde dinlendirin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...