Cevizli Pekmezli Ekmek
Doğal tatların enfes buluşması! Cevizli pekmezli ekmek, her diliminde bol ceviz parçaları ve pekmezin doğal tatlılığıyla damakları şenlendiriyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu geniş bir kaba alıp üzerine kıyılmış ceviz, instant maya ve tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp pekmez ve azar azar su ekleyerek yoğurun.
-
2
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak ekmek şekli verip, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
-
3
Üzerine un serpip, yatay olarak 3 çizik atın. Nemli bir bezle örterek 20 dakika tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL