Cevizli Tatlı Ekmek
Ailenize ve misafirlerinize layık cevizli tatlı ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker, un, kuru maya ve suyu karıştırıp, 5-10 dakika dinlendirin.
-
2
Hamur için tüm hamur malzemesini bir kaba alın. Üzerine mayalı karışımı ekleyip karıştırın ve yumuşak kıvamlı ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-
3
Yağlanmış bir kaba alıp, üzerini streç filmle kaplayın ve 1-1.5 saat dinlendirin. İçinin dolgusu için süt ve tereyağını tavaya alıp, tereyağı eriyene dek ısıtın ve ocaktan alın.
-
4
Cevizi rondodan geçirip un haline getirin. Sütlü tereyağı karışımı, ceviz ve kalan diğer dolgu malzemesini karıştırın.
-
5
Hamuru unlu zemin üzerinde 1-2 mm kalınlığında yufka hamuru gibi açın. Üzerine harcı sürüp, sıkıca rulo yapın. Daha sonra yağlanmış büyük boy geniş bir baton kalıba sığacak şekilde zikzak katlayıp içine yerleştirin.
-
6
Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Havlu örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri