Ramazan Pidesi
Ramazan pidesi için ramazan ayını beklemenize gerek kalmadı. İçinizi ısıtacak sıcacık ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabına unu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık süt, instant maya, tuz, toz şeker ve tereyağı ekleyin
-
2
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar bekletin.
-
3
Hamuru mısır unu serptiğiniz düz bir zemine alın ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla üzerini şekillendirin.
-
4
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerine susam ve çöreotu serpin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri