Etli Örgü Ekmek

Etli Örgü Ekmek

Dışı çıtır, içi leziz etle dolu enfes bir lezzet şöleni! Etli örgü ekmek, yumuşacık hamurunun içinde saklanan baharatlı et harcıyla hem gözlere hem damaklara hitap ediyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuşbaşı eti daha küçük parçalar halinde doğrayıp bir tencereye alın. Biber salçası ile birlikte kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ılınması için tencereyi bir kenara alın.
  • 2
    Diğer tarafta derin bir kabın içinde un ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, su, ayçiçek yağı, toz şeker ve tuz koyup yoğurun. Ilınmış eti hamura katın ve yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya bölün.
  • 3
    Her bir parçayı da üçe ayırın. Hamurların her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın. Üç parçayı bir araya getirip saç örgüsü şeklinde örün. Hazırladığınız ekmekleri yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • 4
    Sıcak bir yerde 40-45 dakika mayalanması için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarması için önce 10 dakika pişirin. Daha sonra dereceyi 180 dereceye indirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ilındıktan sonra dilimleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...