Unsuz Yumurta Ekmeklerı

Unsuz Yumurta Ekmeklerı

Kahvaltılarda kullanabileceğiniz harika yumurta ekmek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pazıların saplarını ayıklayıp yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Kaynar sudan alıp buzlu suya aktarın. Soğuduktan sonra iyice süzüp ince kıyın veya mutfak robotunda püre haline getirin.
  • 2
    Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarına krem peynir ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı ikiye bölüp yarısını zerdeçal ile kalan yarısını da 1 yemek kaşığı mısır unu ve pazı ile karıştırın.
  • 3
    Yumurta aklarına karbonat ve tuz ekleyip köpük haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını 2'ye bölüp, pazılı ve zerdeçallı karışıma eşit pay edin.
  • 4
    Yumurta aklarını söndürmeden her iki karışımı da nazikçe karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz 2 adet tepsiye, çorba kaşığı veya daha büyük porsiyonlar istiyorsanız kepçe yardımıyla karışımları geniş aralıklarla dökün.
  • 5
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...