İç Bakla Mayası
İç bakla mayası, ekmek ve hamur işlerinde kullanılan özel bir maya türüdür. İç bakla, özellikle Orta Doğu mutfağında ve bazı yerel geleneklerde ekmek yapımında kullanılan bir malzemedir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç baklanızı havanda dövün ve bir kaseye aktarın. Sıcak suyu üzerine döküp, 48 saat dinlendirin. Bu süre içinde baklanız ekşiyecektir (kokusu oldukça kötü). Ekşimemişse bir gün daha bekletin. Ekşiyen baklayı süzün. Suyuna azar azar un ilave ederek, hamur oluşturun.
-
2
Bir gün dinlendirin. İki katı büyüklüğe ulaşan hamurunuz artık ekmek yapımı için hazır demektir. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı, daha sonraki ekmek yapımında kullanmak için ayırmayı unutmayın!
-
3
Ekmeğinize istediğiniz şekli verin ve mısır unu serpili tepsinize yerleştirin. Üzerine şifasını sürün (su, süt veya sulandırılmış yoğurt). Bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika, sonra fırınının ayarını 170 dereceye getirerek 20-25 dakika daha pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL